Architekci
Architektura oraz architekci

Nowoczesna architektura : Konkurs recyklingu SILO dla firmy YEOSU-EXPO / G.Lab * przygotowany przez Gansam Architects & Partner

Posted in Uncategorized  by admin
July 8th, 2018

Dzięki uprzejmości Gansam Architects & Partners Gansam Architects & Partners wniosek o międzynarodowy konkurs SILO Recycling na Yeosu Expo w Yeosu w Korei Południowej.
Projekt obejmuje galerię expo i centrum odwiedzających, które ma na celu stworzenie poczucia centrum wystawienniczego z miastem i jego naturalnym środowiskiem.
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej zdjęć i informacji po przerwie.
Projekt oparty jest na koncepcji początku.
Silos i jego konkretny materiał stanowią kluczowy składnik historii cywilizacji, która od tysięcy lat jest fundamentem postępu technologicznego.
Dodatkowo ocean jest początkowym miejscem życia.
90% życia zaczyna się w oceanach i jest podstawowym środowiskiem życia, które Gansam Architects & Partners uważa za podstawę początków.
Dzięki uprzejmości Gansam Architects & Partners Silo jest formą fizyczną, która otacza wewnętrzną przestrzeń, ożywianą przez instalację złudzenia optycznego o nazwie Efekt mory .
Efekt ten wytwarza falopodobne światła, które tańczą wzdłuż powierzchni betonowych ścian.
wytwarzanie efektów hipnotyzujących, szczególnie w nocy.
Dzięki uprzejmości Gansam Architects & Partners Miasto Silo of Yeosu jest postrzegane jako nowy punkt orientacyjny, który oznacza fizyczną i duchową obecność Yeosu i tych, którzy na nim polegają.
Zewnętrzna forma faluje w układzie skóry z tkanych i walcowanych elementów konstrukcyjnych.
Podobnie, wewnętrzne przestrzenie splatają się ze sobą i krzyżują się, tworząc nowe przestrzenie wewnątrz ich wnętrza, prowadząc gości przez cyfrowe media, dzieła sztuki i oświetlenie, a kończąc na tarasie widokowym.
Razem system skóry i przestrzenie są odniesieniem do nieprzewidywalności oceanu.
Dzięki uprzejmości Gansam Architects & Partners Galeria dostarcza filozofię centrum Yeosu Expo, jednocząc ducha nowych mediów, rozwijając się z obserwacją miasta i jego spektakularnym widokiem na ocean.
Galeria, centrum dla odwiedzających i platforma widokowa działają w jedności od podstawowego zielonego oceanu do zewnętrznego widoku na jego szczycie.
Dzięki uprzejmości Gansam Architects & Partners Architekt: G.Lab * autor: Gansam Architects & Partners Lokalizacja: Yeosu, Korea Południowa Architekt projektu: Chuloh Jung Zespół projektowy: Youn-sook Hwang, Wookjin Chung, syn Sang-Hyun, Seungwon Choi, Song Han, Taewook Kang, Sunghwa Na, Minjung Jung Powierzchnia projektu: 3 928.68 m2 Rok konkursowy: 2010 Współpraca z: Mileseum, Nomura, Meccadesign
[patrz też: pompy lakiernicze, wbijanie pali, żeliwo szare ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: pompy lakiernicze wbijanie pali żeliwo szare