Architekci
Architektura oraz architekci

Architektura i nowoczesne budownictwo – Tourist Stop Hardanger Fjord / Huus Og Heim Arkitektur

Posted in Uncategorized  by admin
July 7th, 2018

Huus og Heim Arkitektur Architekci: Huus og Heim Arkitektur Lokalizacja: Ullensvang, Hardanger Fjord, Norwegia Zleceniodawca: Norweski Zarząd Dróg Publicznych Inżynier budownictwa: Dipl.
Ing.
Florian Koche AS Architekt krajobrazu: Thor Sigurd Thorsen Obszar projektu: 500 m2 Rok projektowania: 2009 Zdjęcia: Dzięki uprzejmości Huus og Heim Arkitektur Projekt zlokalizowany jest wzdłuż S.
Rfjorden w Hardanger w Norwegii.
Projekt jest częścią National Tourist Routes w Norwegii.
Przystanek turystyczny będzie główną atrakcją na szlaku turystycznym wzdłuż fiordu Hardanger.
.
Huus og Heim Arkitektur Strona charakteryzuje się stromym krajobrazem, na którym obecnie znajduje się ogromna otwarta przestrzeń.
Jest to wynikiem stopniowego przestawiania drogi.
Z biegiem lat strome zbocze utworzyło dużą otwartą przestrzeń między drogą a fiordem.
Doprowadziło to również do większego pionowego cięcia w stronę witryny.
Proponowany projekt lawinowy wzdłuż witryny zwiększy te funkcje.
Projekt pomoże naprawić i przywrócić naturalne elementy krajobrazu i stworzyć wizualne połączenie między dzisiejszym cięciem a zboczem w stronę fiordu.
Jako strategia ochrony środowiska chcemy, aby projekt zmierzył się z wyzwaniami projektu ochrony lawinowej na odcinku drogi.
Jeśli chodzi o tę pracę, wygeneruje ona znaczną nadwyżkę masy, która jest trudna do deponowania.
Projekt umożliwia lokalne składowanie 15 000 metrów sześciennych gruzu.
Dzięki zastosowaniu gabionów masa będzie skutecznie magazynowana lokalnie, a szczyt struktury zostanie obsadzony naturalną roślinnością.
Każda kolumna ma objętość około 70 metrów sześciennych i ma najwyżej 12 metrów.
Geometria opiera się na trójkącie równobocznym na górze i dole, gdzie interfejs między nimi tworzy hiperboliczny paraboloid, który daje proste linie od dołu do góry.
Kolumna jest najwęższa u podstawy i rozciąga się stopniowo w górę, tworząc pomieszczenie na parterze, a otrzymujesz spójną strukturę z dużymi otworami w suficie konstrukcji.
główny plan Plan ma prostą budowę z stopniowo rosnącym terenem od parkingu na południowym wschodzie do obszaru zewnętrznego na północnym zachodzie.
Krajobraz się stopi.
razem z ziemią na zachodzie.
Górna strona krajobrazu jest dostępna i zapewnia dużą różnorodność pod względem zdolności do różnych stref i warunków widoku.
model 02
[przypisy: atosiban, pręty mosiężne, gruz kruszony ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: atosiban gruz kruszony pręty mosiężne